söndag, mars 03, 2024
image
Gården Gården friköptes 1802 av mina förfäder.
image
Sandbaden En naturlig, idyllisk sandstrand med möjlighet till solbad från klipporna.
image
Viken Hemviken - Utsikt över Gälnan från Gården.
image
Naturreservatet Med sina isslipade hällar och en fantastisk utsikt över Svartlögafjärden.

Tore och Elsy Österman

Välkommen till Elsy och Tore Östermans hemsida!

Den startade vi för 30 år sedan med hjälp av programmet ManuFrog. Om du har kommentarer eller feedback till denna släktplats, så är du välkommen att höra av dig.

Vårt släktträd har skickats till denna webbplats från programmet Disgen där vi initialt samlar alla uppgifter från forskningen! Hemsidan uppdateras minst 4 gånger om året

Mycket nöje!

Tore och Elsy Österman, 2021.

 • Senaste Nytt!

  lagno 1802

  Stockholms Höfdingadöme

  År 1802 friköpte mina förfäder den brukade gården från godsherren Elmén. Nu har jag hittat en karta över Stockholms höfdingadöme från samma år där Östra Lagnö finns med. Man kan se på kartan att bosättningen på den tiden huvudsakligen var i första byn. Kartan finns under bilder Östra Lagnö.

  sidan

  Ny Hemsida!

  Vi har precis lanserat denna nya Hemsida där släktforskningen har flyttats från PhpGedView, som inte längre har någon support, till det nya släkforskarprogrammet Webtree. Alla ni som hade inloggning på PhpGedView kommer att få nya inloggningsuppgifter till Webtree. Obs! all inloggning till släktforskningen sker direkt i Webtree och inte i hemsidan som tidigare.

 • Släktforska

  laundery mini

  Vill du släktforska?

  Om du vill släktforska eller enbart se mer detaljer om de personer som finns i databasen, då måste du vara inloggad. Gå in under "Registrera dig" och skapa ett användarkonto. När du har fått ditt användarnamn och lösenord så kan du logga in till släktforskningsprogrammet - WEBTREE. Börja med att söka namn under "Listor". Lycka till!

  image

  Hur det hela startade!

  Idag är släktforskning en folkrörelse som man gör TV-program om. Mitt intresse startade då min far hittade en liten trälåda uppe i ett trångt vindsutrymme i mangårdsbyggnaden på vår gård.
  Läs mer

 • Registrera dig

  w icon

  Skapa Användarkonto

  Om du vill få tillgång till Släktforskningsprogrammet ; Klicka på WEBTREE i Navigeringen, därefter klicka på Logga in. Under Inloggningsrutan som kommer upp finns alternativet: Begär nytt användarkonto - klicka på den länken.

  webtrees

  Registrera Användarkonto - Webtree

  Steg 1: Fyll i all information och följ all information som ni finner om ni klickar på LÄS MER.

  Läs mer

 • Östra Lagnö

  garden logo mini

  Mellangården

  Mellangården i Östra Lagnö By är en jordbruksfastighet där vi förrutom skogsbruk driver en Husvagnscamping - Kolbotten, för närvarande har vi även tomter till försäljning.
  Mellangården    Kolbotten

  laundery mini

  Bonden Olof

  Läs mer om Östra Lagnö's första registrerade invånare, Bonden Olof, samt om såväl Rysshärjningarna som Ramsdalsskiftet och andra intressanta historiska händelser på denna ö.    Läs mer

 • Webtree Info

  w icon

  Webtree

  Webtre är idag den ledande webbaserade lösningen för visning av släktforskning, den har fullständiga redigeringsmöjligheter inkluderande olika instälningar för privat visning, inkluderande av mediafiler som bilder i formaten .jpg; .gif; .png

  disgen82a

  Disgen

  Jag använder Disgen som bas i min släktforskning, Disgen är ett släktforskarprogram som utvecklats på ideell bas av medlemmar i föreningen DIS. Släktforskningen exporteras till en Gedcom fil som sedan importeras i Webtree. Senaste uppdateringen av databasen skedde 2012-02-18.

More More

Fler exempel på bilder

scroll 9 scroll 10 scroll 11 scroll 12 scroll 13 scroll 14 scroll 15 scroll 16

Bildexempel från Gallerierna

scroll 1 scroll 2 scroll 3 scroll 4 scroll 5 scroll 6 scroll 7 scroll 8

Nyheter Släktforskning

Uppdaterad Databas

Databasen uppdateras ca sex gånger per år.

Friskrivningsklausul

Hemsidan strävar efter att hålla en hög standard på den information som offentliggörs på denna webbplats, men kan inte garantera att allt material som offentliggörs på webbplatsen är korrekt, fullständigt, pålitligt eller aktuellt till sitt innehåll. Hemsidan ansvarar inte för eventuella felaktigheter, försummelser eller oväntade förändringar som uppstår i samband med att information offentliggörs på denna webbplats eller används av 3de part.

 • logo_moteur

 • Har din släktnamn redan efterforskats?

 • sv.geneanet.org
 • Aktuella Besökare

  Vi har en gäst och inga medlemmar online

  Antal Besök